Het religieuze fanatisme van GroenLinks is niet ongevaarlijk

klaver

Het religieuze fanatisme van GroenLinks is niet ongevaarlijk

De fractie van GroenLinks in de Tweede Kamer is anders dan de partij, ziet Afshin Ellian. De kwestie rond Anne Fleur Dekker heeft GroenLinks eraan herinnerd hoe fanatiek de linkse kerk is.

Lees verder

Weg naar Brexit is voor zowel Londen als Brussel bezaaid met dynamiet en valkuilen

Het huwelijk lijkt gestrand .Ze willen niet met en niet zonder elkaar, maar zijn wel tot elkaar veroordeeld met 27 volwassen kinderen inmiddels. 

Barrow laat Tusk achter met de brief.
Barrow laat Tusk achter met de brief. © EPA

Weg naar Brexit is voor zowel Londen als Brussel bezaaid met dynamiet en valkuilen

Het wordt een scheiding in slowmotion, met een miljoenenpubliek. De echtgenoten willen geen scènes maar scenario’s, geen drama maar dramaturgie: het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie, woensdag eindelijk door de Britse premier May ingediend, wordt ingebed in een disciplinerend onderhandelingskader. Noch Brussel, noch Londen heeft er belang bij de Brexit te laten ontsporen in een verbale en financiële oorlog.

Lees verder

Brexit: waarom de Britten altijd zullen verliezen

Europa mijn land en toekomst. EU Zestig jaar na het verdrag van Rome is een lofzang op zijn plaats:

Ik hou zoveel van Europa en de EU dat ik deze foto plaats. Waarom? een jongeman heeft met zijn reden elders deze foto geplaatst. Alles wat ik zou willen zien, zie ik: donkere wolk met de sterkte van de zon, die het altijd heeft gewonnen.  Dan het pad , waar geen einde is te zien, maar wel erg goed begaanbaar. tot slot , het bos, de bomen, met een teken van leven.

WolkenMinister President Mark Rutte

In 1957 is met het ‘Verdrag van Rome’ de Europese Economische Gemeenschap opgericht, de belangrijkste voorloper van de Europese Unie. Nu 60 jaar later zijn we met de regeringsleiders van de 27 Europese lidstaten opnieuw in Rome bijeen om dit moment te markeren, en ons opnieuw te committeren aan de samenwerking. Want juist nu er zoveel gaande is, in en buiten Europa, wordt de noodzaak van de Europese samenwerking eens te meer duidelijk. Die samenwerking is essentieel voor een exportland als Nederland. En de Europese Unie is een anker in een instabiele wereld. Zeker in deze huidige turbulente tijd is dat van cruciaal belang. In de verklaring van Rome spreken we daarom eensgezind en met volle overtuiging uit dat Europese samenwerking ook in de 21ste eeuw een noodzaak is. En nee, dat betekent niet dat alles goed gaat in Europa. De grensoverschrijdende kansen en problemen zoals migratie, stabiele buitengrenzen, veiligheid en de interne markt, daar hebben we elkaar voor nodig. De rest regelen we zelf wel. Daarom ben ik blij met de prioriteiten die we vandaag hebben geformuleerd in de Verklaring van Rome. We richten ons op praktische samenwerking en het boeken van concrete resultaten. Daarbij is het cruciaal dat we doen wat we afspreken. We hebben een Europa nodig dat de zorgen van de mensen adresseert, dat beschermt en presteert. Daar ligt de kracht van de Europese samenwerking. Die kracht gaan we de komende jaren verder uitbouwen. – MinPresIMG_3009

De Europese Unie ligt al jaren onder vuur. Veel kritiek is terecht. Maar precies zestig jaar na het verdrag van Rome is een lofzang op zijn plaats: laten we nu even stilstaan bij de enorme verworvenheden die we óók aan Europa hebben te danken. Een ode in vijf delen.
Ik houd van Europa (en vijf redenen waarom jij dat ook moet doen)
Correspondent Europa tussen macht en verbeelding
Tomas VANHESTE
Fotograaf Valerio Vincenzo reisde naar dertig verschillende landen om de onzichtbare grenzen van het Verdrag van Schengen vast te leggen. Dit is een uitsnede van een foto die hij nam op de grens tussen Duitsland en Frankrijk. Foto: Valerio Vincenzo

‘Het was een onvergetelijke ceremonie… De klokken van Rome luidden op volle kracht, de geboorte van een nieuw Europa begroetend. Mijn emotie, mijn vreugde, mijn hoop vermengden zich.

Lees verder

Wat we weten over de aanval in Londen. Het metrostation Westminster is voorlopig gesloten op politiebevel.

http://www.demorgen.be/buitenland/schoten-aan-parlement-in-londen-b6145525/

VERENIGD KONINKRIJK

Wat we weten over de aanval in Londen

Redactie – Bron: Reuters, belga.be
3©AFP

Er heeft een schietincident plaatsgevonden aan het parlement in Londen. Een aanvaller werd neergeschoten door de politie. Verder meldt een fotograaf van het persagentschap Reuters dat hij meerdere gewonden ziet op de nabijgelegen Westminster Bridge.

Volgens een parlementsmedewerker zouden er twee mensen neergeschoten zijn, maar de politie heeft dat nog niet bevestigd. De politie meldt op Twitter dat er een schietincident aan de gang is, maar specificeert geen verdere omstandigheden.

Het parlementsgebouw is afgesloten, de zitting is geschorst. Er is een evacuatie aan de gang. Politici en journalisten melden op Twitter dat ze van buiten luide crashes hoorden.

Er is een luchtambulance aanwezig, die slachtoffers wegbrengt. Dat meldt ook een correspondent voor de Nederlandse krant NRC op Twitter.

Een parlementair meldt dat er mogelijk nog andere incidenten in de buurt plaatsvinden. Er zijn op Twitter onbevestigde berichten dat op Westminster Bridge mensen aangereden werden door een voertuig. Volgens een fotograaf van Reuters zouden daarbij zeker een tiental mensen gewond geraakt zijn.

Het metrostation Westminster is voorlopig gesloten op politiebevel.

©AP
©AP

Duitsland blokkeert steeds vaker wapenexport naar Turkije

Duitsland blokkeert steeds vaker wapenexport naar Turkije

AFP

Duitsland heeft de afgelopen vier maanden al elf keer een verzoek voor wapenexport naar Turkije afgekeurd. Volgens de Süddeutsche Zeitung en persbureau DPA is het een duidelijke trendbreuk: tussen 2010 en 2015 werden slechts acht verzoeken afgewezen. De toename is opmerkelijk, omdat Turkije formeel een NAVO-bondgenoot van Duitsland is.

Volgens de Duitse media zijn het handvuurwapens, munitie en onderdelen voor wapensystemen die niet naar Turkije mogen. De Duitse staatssecretaris van Economische Zaken zegt dat de mensenrechten bij de wapenexport zwaar wegen.

Berlijn is sinds de mislukte staatsgreep van juli vorig jaar in Turkije een stuk voorzichtiger geworden. De Duitsers vrezen dat de wapens er worden gebruikt tegen de eigen bevolking of in het conflict met de Koerden in het zuidoosten van het land.

Wapenexport naar andere NAVO-landen is normaal gesproken geen enkel probleem, maar in uitzonderlijke gevallen wordt deze tegengehouden.

Nazi-praktijken

De spanningen tussen Duitsland en Turkije zijn de laatste maanden fors toegenomen. De Turkse president Erdogan betichtte bondskanselier Merkel onlangs nog van nazi-praktijken omdat lokale Duitse autoriteiten de Turken verbieden om campagne te voeren voor het grondwetreferendum van 16 april.

Trump drijft EU en China bij elkaar over handel en klimaat

Trump drijft EU en China bij elkaar over handel en klimaat

G20 Onder druk van de VS zegt de G20 niets meer over protectionisme en over klimaatverandering. Trump zet de internationale verhoudingen op zijn kop.

Baden-Baden, waar de G20 va rijke en opkomende landen vrijdag en zaterdag bijeen was. 

Lees verder

Witte nationalisten roepen op tot ‘actie’ tegen joden in dorp

We leven in 2017 en dan lees je dit, het is toch niet te geloven. Moet alles dan gewoon dood? Joden en Moslims. Zijn ze dan pas tevreden?

Sitebeheerder Andrew Anglin (31)

Sitebeheerder Andrew Anglin (31) © Daily Stormer

Witte nationalisten roepen op tot ‘actie’ tegen joden in dorp

Een website van witte nationalisten spoort lezers aan om ‘actie’ te ondernemen tegen de ‘verdorven’ joodse inwoners van het zesduizend zielen tellende dorp Whitefish, Montana in de Verenigde Staten. Enkele  inwoners worden met naam en toenaam genoemd en de racistische website toont gephotoshopte beelden van de slachtoffers met een gele jodenster op hun kleding.

Joden vormen een verdorven, kwaadaardig ras vol met van haat vervulde psychopaten

The Daily Stormer

Lees verder