Rechts-populistische AfD zakt steeds verder weg in Duitse peiling!! Schulz doet het ondenkbare: hij haalt Merkel in de peilingen in.

Rechts-populistische AfD zakt steeds verder weg in Duitse peilingIMG_2943

De rechtse en populistische Alternative für Deutschland (AfD) van Frauke Petry zakt steeds verder weg in Duitse opiniepeilingen. In een woensdag gepubliceerde peiling van het blad Stern en van RTL krijgt de AfD nog maar de steun van 8 procent van de ondervraagden.
Eind december was dat nog 12 procent en begin deze maand was de partij in een peiling nog goed voor 10 procent. De AfD isch onder Petry vooral groot geworden met angst voor vluchtelingen. Volgens een betrokken opiniepeiler staat dat thema bij velen niet meer op de eerste plaats. De chaotische eerste maand regeren van de Amerikaanse president Donald Trump zorgt voor andere zorgen bij de ondervraagden. Ook lijken AfD stemmers over te stappen naar de sociaaldemocratische SPD van stemmentrekker Martin Schulz.

CDU
De christendemocratische partij CDU van bondskanselier Angela Merkel wordt op de hielen gezeten door de Schulz’ SPD. De CDU staat op 34 procent, de SPD op 31 procent. Die Linke hebben 8 procent van de ondervraagden achter zich, de Groenen 7 procent en de liberale FDP 6 procent. In een andere opiniepeiling voor de Frankfurter Allgemeine Zeitung zijn de percentages en verhoudingen vrijwel hetzelfde.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////IMG_0031Henk Tepper met Nieuws over de grens

Martin Schulz doet het ondenkbare.Martin Schulz doet het ondenkbare. © REUTERS
Schulz doet het ondenkbare: hij haalt Merkel in de peilingen in

Gaan ze toch spannend worden, die Duitse verkiezingen in september? Lang leek het erop dat Angela Merkel met haar CDU afstevende op een wat kleurloze overwinning, maar alles is anders sinds Martin Schulz eind januari de SPD reanimeerde. In de laatste peilingen streven de sociaal-democraten de CDU zelfs met 1 procent voorbij. Dat is voor het eerst sinds 2006.

Door: Sterre Lindhout 24 februari 2017, 07:43

Blijf op de hoogte

Iedere dag rond lunchtijd het belangrijkste nieuws van de ochtend, de mooiste fotografie en het gesprek van de dag? Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.
Het is een kleine, maar symbolische voorsprong. Hij werd zowel gemeten door de als zeer betrouwbaar geldende peiler Infratest Dimap als door Emnid, het instituut dat peilingen maakt voor de Bild-Zeitung.

Even symbolisch is de neergang van de AfD. De rechts-populistische partij schommelt rond de 10 procent. Een paar maanden geleden was dat nog 15. De belangrijkste oorzaak daarvan is de nasleep van de uitspraken van rechtsbuiten Björn Höcke over het Holocaustmonument.

Een deel van de meer gematigde AfD-stemmers is in de afgelopen weken ook naar de SPD overgelopen, zei de Manfred Güllner, de baas van peilinginstituut Forsa eerder deze week in Handelsblatt.

Partij van de kleine man
Merkel en Schulz als figuren voor een carnavalsparade.
Merkel en Schulz als figuren voor een carnavalsparade. © REUTERS
De sprong van AfD naar de SPD van Schulz is niet zo groot als die lijkt. Een van de thema’s waarmee de AfD populair is geworden, liet de SPD lange tijd liggen: sociale rechtvaardigheid. Tot Schulz het opraapte en als een rode roos in zijn revers stak. Schulz wil de SPD weer geloofwaardig voor het voetlicht brengen als partij van de kleine man – voorheen arbeider.

Maar peilingen zijn peilingen. En een Schulz-hype, waarschuwen Duitse media, kan in zeven maanden nog best in elkaar zakken als een Schulz-soufflé.

Vorige week gaf hij de eerste concrete aanzet voor zijn verkiezingsprogramma: ideeën voor ‘robuuste arbeidsmarkthervormingen’, waarbij hij Gerhard Schröders ‘Agenda 2010′ deels wil terugdraaien. Agenda 2010 klinkt in buitenlandse oren wellicht als slaapverwekkende ambtenarentaal, maar in Duitsland is het een synoniem voor de crisis in de sociaal-democratie. Met dit beruchte hervormingspakket versoepelde Schröder in 2003 het ontslagrecht en beperkte hij het recht op een werkloosheidsuitkering tot een jaar. De hervorming was destijds nodig, omdat de Duitse verzorgingsstaat onbetaalbaar dreigde te worden.

Het is niet alles sociaal-democratische nostalgie wat Schulz’ klok slaat

Veel SPD-kiezers zagen de maatregel als verraad aan de idealen van de partij. Critici verwijten Schulz nu symboolpolitiek. Maar het is niet alles sociaal-democratische nostalgie wat Schulz’ klok slaat. Hij wil ook het homohuwelijk in Duitsland legaliseren, iets wat Merkel gedurende haar twaalf jaar aan de macht niet is gelukt. En daarmee heeft hij haar in de tang. Want ook Merkel manifesteert zich graag als progressief en wordt vanwege haar vluchtelingenbeleid door veel Duitsers ook zo gezien. Nu dwingt de concurrent haar kleur te bekennen: het zwart van de CDU, of toch diep van binnen rood of groen.

Op Schulz’ weg naar boven zit nog wel een beer: de begrotingscommissie van het Europees Parlement onderzoekt sinds deze week de geruchten dat Schulz’ tijdens zijn voorzitterschap politieke vriendjes van dikke vergoedingen zou hebben voorzien.

Lees verder:
Van boekhandelaar, naar Europarlementariër, naar lijsttrekker: wie is komeet Schulz?

Als jongen wilde hij profvoetballer worden, maar hij raakte chronisch geblesseerd, werkloos en aan de drank. Dit is het eerste hoofdstuk van de carrière van Martin Schulz. Hoe lukte het hem vanuit een schijnbaar uitzichtloze beginpositie de politieke top te bereiken?
Björn Höcke: Holocaustmonument is ‘een monument van schande’.

De oud AfD-leider doet vele nekharen overeind staan met zijn opmerking over het holocaust monument. In Duitsland leeft altijd de angst dat ideeën die lijken op die van de nazi’s opnieuw massaal in vruchtbare aarde vallen. Is dat moment nu aangebroken?

Volg en lees meer over:
DUITSLAND BUITENLAND ANGELA MERKEL
Sterre Lindhout STERRE LINDHOUT VOLGEN MEER STERRE LINDHOUT

Johan Thorbecke, grondlegger parlementaire democratie !! de VVD

VVD               ( klein verhaaltje ontstaan GR L Scroll helemaal naar beneden)

Johan Thorbecke, grondlegger parlementaire democratie

Leidde drie kabinetten

De Nederlandse staatsman Johan Rudolph Thorbecke was als voorzitter van de Grondwetscommissie in 1848 grondlegger van de parlementaire democratie. Hij leidde vanaf 1849 tot zijn dood in 1872 drie kabinetten.

Johan Thorbecke werd in 1798 geboren in Zwolle in een toen arm gezin. Hij studeerde af in de letteren aan de universiteit in Leiden en promoveerde in 1820. Daarna vertrok hij voor enige tijd naar Duitsland. In 1825 werd hij buitengewoon hoogleraar aan de Universiteit van Gent. Als gevolg van de Belgische opstand in 1830 moest hij de stad verlaten en ging hij terug naar Leiden.

Charles Montesquieu
Thorbecke’s inspirator, Charles Montesquieu

Op 15 juli 1936 trouwde hij met de 19 jaar jongere Adelheid Solger. Ze kregen vier zoons en twee dochters, waarvan twee zoons jong stierven.

De Grondwet van 1848

In 1839 schreef Thorbecke als hoogleraar het stuk ‘Aanteekeningen op de Grondwet’, zijn eerste bijdrage aan het debat over de grondwet. In 1844 kwam Thorbecke als parlementariër in de Tweede Kamer. Samen met acht geestverwachten (de Negenmannen) schreef hij het initiatief tot herziening van de Grondwet. Hierin pleitten ze voor het invoeren van de ministeriële verantwoordelijkheid en rechtstreekse verkiezingen Hoewel de groep veel losmaakte in het land, werd hun voorstel door de Tweede Kamer niet in behandeling genomen. In het revolutiejaar 1848 werden hun ideeën echter serieuzer genomen. Omdat koning Willem II na de val van de Franse monarchie bang was voor zijn positie vroeg hij Thorbecke voorzitter te worden van de door hem ingestelde Grondwetscommissie. De nieuwe Grondwet bevatte bijna volledig het werk van Thorbecke, gebaseerd op de ideeën van de filosoof Charles Montesquieu (Trias Politica) De nieuwe Grondwet had als voornaamste veranderingen:

 • Invoering van de ministeriële verantwoordelijkheid
 • Rechtstreekse verkiezingen van de Tweede kamer, de gemeenteraden en de Provinciale Staten.
 • Openbaarheid van vergaderingen van de vertegenwoordigende lichamen
 • De mogelijkheid om de kamer te ontbinden en nieuwe verkiezingen uit te schrijven
 • De invoering van het recht van amendement aan de Tweede Kamer en het recht van enquete van aan de Eerste Kamer

De nieuwe grondwet had vooral als gevolg dat de koning aanzienlijk minder te zeggen kreeg. Dit tot woede van Willem III. Het leidde niet alleen tot een conflict met zijn vader, koning Willem II. Willem III zou Thorbecke ook blijven dwarszitten.

Kabinetten van Johan Thorbecke

Hoewel er nog niet zoiets bestond als een minister-president, was Thorbecke als Minister van Binnenlandse zaken wel drie termijnen de leider van het kabinet. De belangrijkste veranderingen onder zijn leiding:

 • Het instellen van de Kieswet, de provinciale wet en de gemeentewet
 • verbeteren van de infrastructuur door onder meer het graven van het Noordzeekanaal, de Rotterdamse waterweg en uitbreiding van de spoorwegen
 • Het aantal Tweedekamerleden werd uitgebreid van 72 naar 75.
 • De wet op het Middelbare onderwijs werd aangenomen, waaruit de HBS is voortgekomen
 • Toelating van meisjes tot de HBS en de universiteit door Aletta Jacobs als eerste vrouw aan de universiteit van Groningen medicijnen te laten studeren.

Populariteit

Monument van Thorbecke op het Thorbeckeplein in Amsterdam
Monument van Thorbecke op het Thorbeckeplein in Amsterdam

Zoals gezegd was Thorbecke bij koning Willem III niet echt populair. Toen deze tijdens een manifest zijn onpartijdigheid liet varen, boden Thorbecke en zijn ministers hun ontslag aan. Daarna deed de koning er alles aan om Thorbecke uit de regering te houden. In 1850 werd Thorbecke naar zijn mening zo onteerd door de koning dat hij geen persoonlijk contact meer wilde met de koning. Beide kemphanen lieten elkaar vanaf dat moment enigszins met rust.Hoewel Thorbecke aanvankelijk vrij populair was onder de bevolking, kreeg hij het aan stok met de protestanten toen hij de vanwege scheiding van kerk en staat de katholieke minderheid gelijkstelde met de Protestanten. Tijdens zijn tweede regeringstermijn kreeg hij per brief een doodsbedreiging. Ondanks dat werd hij bij bezoeken vaak enthousiast onthaald. Hij wordt gezien als grootste Nederlandse staatsman van de negentiende eeuw.

Toen de staatsman tijdens zijn derde regeerperiode ernstig ziek werd, leefde de hele natie via de kranten met hem mee. Vijf dagen voor zijn dood regelde hij de toelating van Aletta Jacobs als eerste vrouwelijke student aan de universiteit nog per telegram. Op 6 juni 1872 overleed de grondlegger van de parlementaire democratie aan de gevolgen van longontsteking.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

//////////////////ontstaan Groen Links/////////////////////////////////////////////////////////////////////

Tjonge, dat wist ik niet. GroenLinks ontstond als fusie van vier partijen ter linkerzijde van de Partij van de Arbeid: de Communistische Partij van Nederland (CPN), de Pacifistisch Socialistische Partij (PSP), voortgekomen uit de vredesbeweging, de groene en progressief christelijke Politieke Partij Radikalen (PPR), en de progressief christelijke Evangelische Volkspartij (EVP). Deze werden vaak gegroepeerd als ‘klein links’. In 1972 behaalden ze gezamenlijk zestien zetels in de Tweede Kamer. In 1977 waren die geslonken tot zes. Vanaf toen gingen er stemmen op voor onderlinge samenwerking.[1] Voordien hadden de PPR en in mindere mate de PSP samengewerkt met de PvdA.

Frankrijk Partij van Marine Le Pen leent 9 miljoen bij Russische bank

le pen

Partij van Marine Le Pen leent 9 miljoen bij Russische bank

Het Franse Front National heeft 9 miljoen euro geleend bij een Russische bank. Partijleider Marine Le Pen is een bewonderaar van de Russische president Vladimir Poetin. Zij vindt dat het Westen ten onrechte een ‘Koude Oorlog’ voert tegen Rusland, ‘een Europees land waarmee we veel waarden gemeen hebben’.

Lees verder

Trump houdt het op deze manier geen vier jaar vol’

‘Trump houdt het op deze manier geen vier jaar vol’

epaselect USA ELECTIONS TRUMP

epaselect USA ELECTIONS TRUMP

Leden van het campagneteam van Trump zouden vóór de verkiezingen herhaaldelijk contact hebben gehad met de Russische inlichtingendienst. Wat is er zeker en wat zijn de consequenties voor zijn presidentschap?

Lees verder

Populisten hollen de democratie en de rechtstaat uit. Ze maken misbruik en zijn een gevaar voor onze vrijheid.

De PVV zakt maar door in de  Peilingen

verzet

Ferry Bruning, redacteur, Utrecht

Nooit gedacht dat de jaren 30 van de vorige eeuw konden herleven. Maar door de opkomst van populistische partijen in Europa en de wereld snap ik ineens veel beter hoe de situatie kan ontstaan dat extreem rechtse of zeg maar gerust fascistische ideeën gemeengoed worden.
Ik realiseer me dat er onder grote groepen in de bevolking onvrede heerst.
Populisten spelen in op de onderbuik gevoelens en bieden geen echte oplossingen. Populisten hollen de democratie en de rechtstaat uit. Ze maken misbruik en zijn een gevaar voor onze vrijheid.
Ik moet steeds denken aan de lessen die we als middelbare scholier moesten trekken uit de Tweede Wereldoorlog. Het is goed om daar opnieuw bij stil te staan. Koester een vrije, rechtvaardige, open, tolerante samenleving. Ik ben bang op een dag wakker te worden en te merken dat het te laat is. Dat we leven in een samenleving vol haat en achterdocht waar groepen tegen elkaar worden opgezet en buitengesloten en feiten worden verdraaid.
Ik hoop, ook voor mijn kinderen, dat iedereen tijdig inziet wat we te verliezen hebben. Nu hebben we nog een keuze.
#verzet2017

LeukMeer reacties weergeven

Reageren

Groningers. Dank jullie voor ons mooie Nederland!

 IMG_2932

Mysterieuze website bedankt Groningen voor gas

„Hallo Groningers! Hoog tijd dat we jullie eens bedanken voor bijna zestig jaar welvaart en economische voorspoed.” Zo opent de homepage van gasbaten.nl, een website die sinds dinsdag actief is. Wie de site heeft gemaakt is onbekend.

‘België maar dan met honderden miljarden aan gasbaten’

Op de site wordt een opsomming gemaakt van Nederlandse projecten, die volgens de makers niet mogelijk waren geweest zonder de gasbaten. Onder meer het Rijksmuseum, Schiphol en sociale zekerheid worden genoemd.

„We doen dan wel alsof onze handelsgeest ons zo ver heeft gebracht, maar in feite is Nederland gewoon België, maar dan met honderden miljarden aan gasbaten,” zo valt op de site te lezen. „We balen er enorm van dat jullie last hebben van de gaswinning, dus een welgemeend dankjewel is gewoon op zijn plaats. Het werd eens tijd!”

Dankbare Nederlanders

Aan de site is het twitteraccount @DankGroningen gekoppeld. Hier wordt getweet met de hashtag #GroningenBedankt. Wie de site in het leven heeft geroepen is onduidelijk. “Een groep dankbare Nederlanders. We leven met jullie mee,” antwoord het twitteraccount desgevraagd.

Franse presidentskandidaat Macron: Russen hacken mij.. Macron een goede kans maakt om de nationalistisch-populistische kandidaat Marine Le Pen te verslaan.

Correspondent Frank Renout denkt dat ook meespeelt dat Macron een goede kans maakt om de nationalistisch-populistische kandidaat Marine Le Pen te verslaan.

Franse presidentskandidaat Macron: Russen hacken mij

Emmanuel Macron tijdens een campagnebijeenkomst in Lyon AFP

Een woordvoerder van de Franse presidentskandidaat Emmanuel Macron zegt dat zijn partij honderden keren is aangevallen door Russische hackers. Die zouden vanuit Rusland hebben geprobeerd om computers op het kantoor van Macron binnen te komen. Ook claimt de woordvoerder dat Macron het slachtoffer is van een nepnieuws-campagne van Russische media.

Lees verder

De STILLE BEVING.

 1. Ook ik heb onderzoek gedaan

  “De STILLE BEVING”. Onze overheden zouden best veel hebben gedaan, maar toch te weinig. De grote onzekerheid is angstig. Alle politieke partijen hebben een grote steek laten vallen. Kabinet heeft Henk Kamp gestuurd en Henk mag best veel gedaan hebben. Zakken vol geld. Kwamen die zakken terecht daar waar het moest wezen. Duidelijk Nee. Maw coalitie en oppositie doe je huiswerk over Zwz moet de gaskraan eerder dicht. 

  Trailer film De Stille beving

  • 3 weken geleden
  • 6.437 weergaven
  Op 29 januari gaat de film De Stille Beving in de bioscoop in première. De film gaat over gezin in Bedum in de provincie …
 2. 4:37

   

  Promo tv-project De Stille Beving (NTR, NOS, RTV-Noord)

  • 2 jaar geleden
  • 601 weergaven
  Het buurtschap Ter Laan (Bedum) is zwaar getroffen door de aardbevingen in Groningen. Boerderijen en woningen zijn …
 3. DE STILLE BEVING

  • 18 video’s
  Hoe is het om in je huis een aardbeving mee te maken? Wat voor effect heeft het op je gezinsleven, hoe veilig voel je je nog?
  • KANAAL

  19

 4. 0:35

   

  Documentaire De Stille Beving op TV Noord – RTV Noord

  • 2 weken geleden
  • 146 weergaven
  Zondag 12 februari zendt TV Noord de documentaire De Stille Beving uit. Te zien om 19 en 21 uur, ook via de app en rtvnoord.nl.
 5. 3:52

   

  De stille Beving

  • 2 jaar geleden
  • 132 weergaven
  Vastlegging van aardbevingen voor NOS, Nieuwsuur en RTVNoord met camera’s en techniek van Globe.
 6. 11:52

   

  Pauw uitzending 29 oktober

  • 2 jaar geleden
  • 1.034 weergaven
  Jeroen Pauw besteedde aandacht aan De Stille Beving. Te gast bij Pauw waren Annemarie Heite (deelnemer project) Daniëlla …
 7. 7:40

   

  Die constante stress gaat onder je huid zitten – RTV Noord

  • 2 weken geleden
  • 103 weergaven
  Twee jaar lang werden Annemarie Heite en haar gezin gevolgd door 24 cameras. Aanstaande zondag gaat het resultaat, …
 8. 41:21

   

  Annemarie Heite debateert met minister Kamp bij RTV Noord

  • 2 jaar geleden
  • 366 weergaven
  Op 17 december 2014 organiseerde RTV Noord een debat met Groningers en minister Kamp over het nieuwe gasbesluit.
 9. 2:22

   

  Hart van Nederland (SBS6) over de Stille Beving

  • 2 jaar geleden
  • 784 weergaven
  Hart van Nederland maakte een eigen reportage over de opening van het project De Stille Beving. ruim 800.000 mensen zagen …
 10. 2:35

   

  Zara en Annemijn in film over aardbevingen

  • 2 weken geleden
  • 11.991 weergaven
  In Groningen hebben veel kinderen met aardbevingen te maken. De film De Stille Beving gaat over dit probleem en de zussen …
 11. 1:01

   

  ‘De Stille Beving’ volgt aardbevingsfamilies

  • 2 jaar geleden
  • 411 weergaven
  De komende twee jaar worden twee gezinnen gevolgd om te kijken hoe het is om te leven in aardbevingsgebied.
 12. 6:02

   

  De Stille Aardbeving laat impact beving zien RTV Noord

  • 2 jaar geleden
  • 134 weergaven
  uitzending van RTV Noord op 28 oktober 2014.
 13. 3:16

   

  Wij vinden dat het verhaal verteld moet worden RTV Noord

  • 2 jaar geleden
  • 139 weergaven
  Annemarie Heite over waarom ze aan het tvproject De Stille beving meedoet RTV Noord 29 oktober.
 14. 7:41

   

  Nieuwsuur :’Aardbeving miljarden zijn ontoereikend’

  • 2 jaar geleden
  • 103 weergaven
  De actulaliteitenrubriek Nieuwsuur besteedt op 8 oktober 2014 aandacht aan de een nieuwe aardbeving, die nu ook de stad …
 15. 11:12

   

  RTV Noord aardbeving Zandeweer 4 nov. 2014

  • 2 jaar geleden
  • 117 weergaven
  RTV Noord maakte voor het eerst gebruik van camerabeelden van het project De Stille Beving. Op de locatie in Middelstum was …

Het ‘volk’ is niets beter geworden van populistisch rechts

Verhaal van de dag
Veel Nederlanders denken dat het wel meevalt als Geert Wilders wint op 15 maart. Ik denk het niet: hij radicaliseert rap én heeft Nederland al veranderd. Steeds meer mensen zijn bang voor moslims en Marokkaanse Nederlanders. Daar moeten we tegen in opstand komen, voor er een nieuwe Donald Trump aan de macht komt.
We moeten nu in verzet komen tegen Geert Wilders. Mijn vader liet me zien waarom
Journalist, gespecialiseerd in vluchtelingen
Greta RIEMERSMA
Illustraties: Merel Corduwener (voor De Correspondent)

Lees verder

Het gejank van de PVV aanhang. Update : wie is deze Johannes Kaauw?

Prachtige foto Heb deze persoon op FB leren kennen, als een eerlijke oprechte persoonlijkheid. Neemt geen blad voor de mond, maar zegt hoe hij over de wereld denkt. MAAAAR altijd netjes, er komt geen verkeerd woord uit. Grote voorbeeld!!

Scroll naar beneden voor wie is deze Johannes Kaauw Echt een mooi verhaal.

Johannes Kaauw

8 uur ·

 Uit mijn mailboxJohannes K

Het gejank van de PVV aanhang.

Volgens de PVV aanhang mogen ze niks zeggen want er worden dan aangepakt. Nu terroriseren deze pinda,s al meer dan 10 jaar fb met de meest walgelijke uitdrukkingen en bedreigingen. Nu staan er eindelijk mensen op die terugvechten tegen die pinda,s en ze zijn helemaal van slag. Ze worden beledigd zeggen ze De pinda,s weten zeker niet wat het verschil is .Hier een verhaal van een dame die nog wel een verhaaltje kan vertellen over Deze pinda,s

MENSEN STA OP EN VECHT TERUG TEGEN DEZE HUFTERS

HIER GAAN WE.

“Ik weet waar je woont”
“Ik sla je verrot als ik je tegenkom”, “vuile roodnek”, “jij woont vast in Noord Korea mafkut”, “rot hier op” ….. en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het zijn de krachttermen van die zogenaamde PVV aanhang die zich niet durft te uiten. Althans dat zeggen ze. Ze worden gediscrimeerd beweren ze nu in dagbladen. Wekelijks zie ik ze nu voorbijkomen in dagblad Tubantia en denk dan “zucht je weet anders wel van wanten, je houdt je mond niet dicht op twitter”. Ze voelen zich aangeschoten wild maar is dat wel terecht?

Ik ben al jaren actief op social media, schrijf stukken, twitter en heb uiteraard een facebook account. Toch valt het niet mee. Sinds een jaar of 10 is de stemming anders. Ok ook ik ben wel es pittig bezig geweest in het aan de kaak stellen van dingen maar schelden komt niet in me op. Ik kan het niet eens en verbaas me dan ook van het verbale geweld uit 1 specifieke hoek, de extreem rechts populistische hoek. Juist diezelfde groep die beweerd dat ze gediscrimeerd worden. Hoe dan?

Er wordt met nepnieuws gegooid en dat heb je maar te accepteren als echt, journalisten worden uitgescholden, de leiders zijn standaard de ‘corrupte elite’ en Trump het beste wat de wereld is overkomen. Nu met de verkiezingen hier moeten we Trumpiaanse activiteiten tolereren van Wilders? Not!

Een tijd terug vergeleek ik het met een aantal periodes uit de geschiedenis waaronder WOII, Staling, idd ook Noord Korea maar kreeg maar liefst ruim 690 bedreigingen naar me toegeslingerd van anonieme Wilders fans die door mijn openheid wel meteen ook mijn adres gingen plaatsen. Voor het geval er iemand stoer genoeg was om inderdaad mijn ruiten in te gooien.

Na dit hoor ik dan dat ze zich niet mogen uiten??? Ik wordt al jaren bedreigd omdat ik het dus niet kan vinden in die extreem rechtste hoek. Nooit gekund ook.. ik begrijp echt niet waar die mensen het vandaan halen, al jaren verzieken ze sociaal media met hun geschreeuw. Moet ik dat dan echt serieus nemen? Jankende PVV aanhangers die nu ook kranten bestoken met een jankverhaal ‘ik mag niets zeggen’??

Wie is deze Johannes

Ik heb 36 jaar gevaren voor Nederland . Ook mijn land Nu!! Nu schaam ik mij voor een gedeelte van de inwoners van Nederland die zich superieur vinden boven anderen en de meest vreselijke taal hun orgaan laten uitspugen. Heb 36 jaar onder onze driekleur gediend en heb altijd mijn respect betoond voor onze nationale vlag waar de meesten de geschiedenis niet eens van kennen. Ik schaam mij niet voor onze vlag. Ik schaam mij niet voor mijn vaderland. Ik schaam mij voor een gedeelte van zijn inwoners. Kijk maar eens goed zo ziet onze vlag er uit op een schip wat jullie vrijheid verdedigd.

IMG_2925 IMG_2926