Trump ontslaat justitieminister. Yates sprak zich uit tegen omstreden inreisverbod

Is dit NORMAAL, dacht het niet. Waar gaat de wereld heen. Populistische partijen brengen de wereld naar de afgrond. Wanneer wordt de wereld wakker??
Trump
President Trump
Foto: AFP

Yates sprak zich uit tegen omstreden inreisverbod

Trump ontslaat justitieminister

Vandaag, 06:44

WASHINGTON – De Amerikaanse president Donald Trump heeft waarnemend minister Sally Yates (Justitie) ontslagen. Dat gebeurde maandag nadat de bewindsvrouw haar departement opdracht had gegeven het inreisverbod van de president niet voor de rechter te verdedigen.

 Sally Yates

Sally Yates
Foto: AFP

Yates had in een brief aan haar medewerkers onder meer vraagtekens gezet bij de wettelijke onderbouwing van het inreisverbod voor vluchtelingen en reizigers uit zeven overwegend islamitische landen. Trump heeft aanklager Dana Boente aangewezen om de waarnemend minister te vervangen.

Lees verder

Pleidooi kind vechtscheiding: ‘Als kind heb je sowieso niets te vertellen’

image

Pleidooi kind vechtscheiding: ‘Als kind heb je sowieso niets te vertellen’
10 januari 2017, 9:00 – Marjolein Schut
foto: ANP
Deel dit artikel
Tot hij 12 jaar was moest tipgever Serge Barthel (nu 51) tegen zijn zin bij zijn vader wonen. Zijn ouders waren verwikkeld in een nare scheiding en dat leidde destijds tot een zeer onwenselijke situatie voor hem en zijn broer. Bij wie híj wilde wonen, werd hem nooit gevraagd. Pas toen hij 12 werd jaar kreeg hij het recht om door de kinderrechter gehoord te worden en mocht hij bij zijn moeder gaan wonen. Kinderen worden in zijn ogen nog steeds te weinig gehoord. Hij schrijft ons voor het dossier Vechtscheidingen een emotioneel pleidooi.

Lees verder